Nieuws

Genomineerd B.Amsterdam is een complete leefomgeving

Het project B.Amsterdam is genomineerd voor de Geurt Brinkgrevebokaal 2016. De prijs is een erkenning van de gemeente Amsterdam op het gebied van transformatie en herontwikkeling.

Voor het project B.Amsterdam werd een groot leegstaand kantoorgebouw omgetoverd tot een woon- en werkplek, met tal van faciliteiten voor startups en creatieve ondernemers, maar ook gevestigde bedrijven. De herontwikkeling van het kantoorgebouw is ontworpen door NEXT architects, in samenwerking met Studio Fabrick , B.Amsterdam, Skepp en vele anderen.

Gebouw als een stad 

‘Het gebouw als een stad’ werkt als een ecosysteem. Het groeit organisch en alles is 24 uur per dag beschikbaar: werk, sport, horeca en evenementen. Voor ondernemers is B.Amsterdam meer dan een werkplek. Het is een complete leefomgeving. Pareltje is het restaurant, die is gerealiseerd op het dak van het gebouw. In een grote hangar met panoramisch uitzicht over de stad kunnen mensen genieten van een lunch of diner.

 

De prijs wordt 7 december bekendgemaakt door Susan Lammers, directeur van het Nederlands Bureau voor Cultureel Erfgoed. De ceremonie vindt plaats bij B.Amsterdam.

Deel dit artikel