Nieuws

Duurzaam Delft bouwt verder

Op vrijdag 9 november wordt het startsein gegeven voor de bouw van 75 nul-op-de-meterhuizen (NOM) in de Schoemaker Plantage in Delft. Gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM verwezenlijkt hiermee hun duurzaamheidsambities steeds verder. Alle woningen die gebouwd gaan worden zijn reeds verkocht.

Eerste duurzame wijk van Delft

Eén van de kernthema's binnen de duurzaamheidsambities van AM is "gedurfde duurzaamheid". Hierbij draait het voornamelijk om het onderzoek doen naar en het toepassen van duurzaamheidswensen en -kansen. Bij de energiezuinige huizen draait het niet enkel om de duurzaamheid maar ook om de uitstraling. Zo zijn de zonnepanelen bijvoorbeeld meegenomen in het ontwerp van de huizen. Er wordt voldoende in het comfort van het huis voorzien dankzij de in- en uitgaande energiestromen. Niet alleen hebben de huizen in de winter vloerverwarming, in de zomer hebben ze ook vloerkoeling. De huizen worden ook financieel aantrekkelijker gemaakt: bij de aankoop van een nul-op-de-meterhuis is er een mogelijkheid om 25.000 euro extra te lenen. 

Stadspark als centrum

Het centrum van de Schoemaker Plantage zal gevormd worden door een stadspark. De 56 nul-op-de-meterhuizen uit de eerste en tweede fasen van het project worden al bewoond. Daarnaast zijn ook zeventien herenhuizen die grenzen aan het park begin deze zomer in de verkoop gegaan. Deze huizen zijn bijna allemaal verkocht. 

Deel dit artikel