Nieuws

Parkeergarage Energiehuis Dordrecht officieel geopend

In Dordrecht hebben wethouders Sleeking, Van der Linden en Mos op 30 september de parkeergarage Energiehuis officieel geopend. De nieuwe parkeergarage heeft ruimte voor 320 auto’s en biedt gratis overdekte stalling voor 470 fietsen en 20 brommers/scooters. Vanaf woensdag 1 oktober kunnen bezoekers gebruikmaken van de parkeergarage.

De nieuwe parkeergarage is ontwikkeld door Continental Car Parks in samenwerking met MH1 architecten en de gemeente Dordrecht. Eind maart werd de eerste paal geslagen voor de nieuwe parkeergarage door wethouders Mos en Sleeking. De bouw van de parkeergarage door bouwer Aan de Stegge Twello en het plaatsen van slagbomen en betaal-/ parkeerautomaten is volgens planning uitgevoerd.


Piekmomenten

De nieuwe parkeergarage is bedoeld voor bezoekers van Kunstmin (open vanaf 1 november), het Energiehuis en de later dit jaar te bouwen bioscoop. Tijdens piekmomenten, bijvoorbeeld wanneer tegelijkertijd evenementen in het Energiehuis gehouden worden en de zalen in de bioscoop goed gevuld zijn, moet de parkeergarage zorgen voor voldoende parkeerruimte in dit deel van Stadswerven. De gemeente investeert hiermee in het voorkomen van parkeeroverlast in de omgeving.


Eerste uur gratis

Het eerste uur parkeren in de parkeergarage is voorlopig gratis. Daarna kost parkeren €1,- per uur. Dit is een tijdelijk parkeertarief. Dit instaptarief geldt tot twee maanden na de opening van de bioscoop of tot uiterlijk 31 december 2015. Daarna wordt het tarief minimaal €1,- per uur. Fietsers en brommers kunnen gratis parkeren. Bezoekers kunnen 24 uur per dag terecht in de parkeergarage.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel