Nieuws

Grontmij transformeert Rotterdamse ijshal tot parkeergarage

Rotterdam heeft 230 nieuwe parkeerplaatsen in het centrum erbij. Een uit de jaren 70 daterende ijshal van circa 5700 vierkante meter, ingeklemd tussen het Weena en het spoor, op loopafstand van het Centraal Station, is door Grontmij, in opdracht van het Groot Handelsgebouw, getransformeerd tot parkeergarage.

Een totale facelift met een nieuw gevelsysteem heeft de levensduur van het gebouw aanzienlijk verlengd. De ijshal is aan de binnenzijde geheel gestript en voorzien van een eigentijdse frisse uitstraling. De hal is opgebouwd uit een houten spantconstructie met een vrije overspanning van 52 meter, dus zonder hinderlijke kolommen. Op deze manier ontstond een zeer open en ruimtelijke parking met maximaal comfort en sociale veiligheid.


Voorbeeld van transformatie

Francis Alba Heijdenrijk van Grontmij: “Dit project past bij uitstek bij onze visie op het gebied van sustainable buildings. Het is een mooi voorbeeld van herbestemming en transformatie van bestaand vastgoed. Daarnaast pakt het gelijk ook de verpaupering door leegstand in het gebied aan en draagt het bij aan het terugdringen van het parkeertekort in de binnenstad.“ Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel