Nieuws

Duurzame brandbeveiliging

De brandveiligheid van parkeergarages is een veel besproken onderwerp. PARKEER24 publiceert een aantal korte artikelen waarin Ruud van Herpen, directeur Nieman Raadgevende Ingenieurs en Fellow Fire Safety Engineering bij TU/e, steeds een vraag beantwoordt.

Wanneer is een brandbeveiligingsconcept van een parkeervoorziening duurzaam?


Allereerst moet het brandbeveiligingsconcept robuust zijn, dat wil zeggen: weinig gevoelig voor randcondities. Robuustheid is een belangrijk duurzaamheidsaspect. Een robuust brandbeveiligingsconcept voor een parkeergarage is een concept dat ook de veiligheid garandeert wanneer het brandvermogen afwijkt van de ontwerpcurve, of de windcondities afwijken van de ontwerpcondities, of de brandduur langer is dan waarop gerekend, et cetera.


Faalkans en flexibiliteit

Vaak zijn eenvoudige concepten behoorlijk robuust, de faalkans van een eenvoudig concept is over het algemeen lager dan van een complex concept.

Een ander duurzaamheidsaspect is flexibiliteit ten aanzien van toekomstig gebruik. Eigenlijk hangt dit ook weer samen met robuustheid. Wanneer een andere indeling van de garage, een ander type voertuig in de garage, misschien zelfs een totaal ander gebruik van de garage in de toekomst mogelijk is, is de flexibiliteit zo groot dat je van een duurzaam brandbeveiligingsconcept kunt spreken.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel