Nieuws

BMW introduceert accu voor thuis: in juni op de markt

Elon Musk kondigde een paar weken terug zijn thuisbatterijen aan. Samen met Panasonic ontwikkelde Musk deze batterijen voor de Tesla die ook thuis zijn te gebruiken. BMW volgt hetzelfde pad. De Duitse autofabrikant werkt al een aantal jaren in het geheim met Solarwatt aan MyReserve-accu's voor thuis. De twee lanceren de thuisaccu al in juni 2015 in Nederland en Duitsland.

 

Thuis door zonnepanelen opgewekte energie opslaan om deze later weer te gebruiken. Dat wordt de toekomst, gaf ook Muskeerder al aan. Solarwatt werkte al jaren samen met BMW i, de elektrische tak van de autofabrikant, in het geheim aan een nieuwe accu voor thuis: de MyReserve.

 

Met deze nieuwe-generatie accu slaat de bewoner zelf opgewekte energie thuis op. De introductie van thuisaccu’s betekent een grote transformatie van de energie-infrastructuur in de wereld. Samen met de nieuwe Energy Manager van SOLARWATT kan de stroomverzorging in het complete huishouden eenvoudig worden geoptimaliseerd. De kilowattprijs van dit product komt al dicht in de buurt van die op de huidige energiemarkt.

 

DC-technologie

Anders dan bij vergelijkbare accu’s beschikt de MyReserve over een DC-technologie, waardoor de accu geschikt is voor alle PV-omvormers. Met een rendement van 93 procent is de accu zeer efficiënt.

 

Huishoudens onafhankelijk van energie-aanbieders

Erik de Leeuw, commercieel directeur van Solarwatt, ziet de energieopbrengst positief in: “Ik verwacht wel degelijk dat huishoudens in de toekomst onafhankelijk worden van energieaanbieders. Consumenten produceren zo in de toekomst grotendeels hun eigen elektriciteit en slaan die op om minder afhankelijk te zijn van de centrale-energievoorziening.”

 

Introductie tijdens de Intersolar-beurs in München

De accu wordt op 10 juni 2015 tijdens de Intersolar-beurs in München gepresenteerd en is snel daarna ook in Nederland te koop. In het geheim was de MyReserve al geïntroduceerd, maar dit mocht nog niet eerder openbaar worden gemaakt. De verwachtingen zijn hoog, want het product is al genomineerd voor een EES AWARD. 

Deel dit artikel