Nieuws

Vrijgeven Parkeerdata biedt mogelijkheden

Het Ministerie van Infrastructuur en Milieu is in samenwerking met regionale partners het project Open Parkeerdata gestart, onderdeel van het programma Beter Benutten, om zo het beschikbaar stellen van statische en dynamische parkeerdata te versnellen. Een aantal gemeenten en private exploitanten is al aangehaakt maar dit project kan alleen een succes worden als een zo groot mogelijke groep publieke – en private parkeerexploitanten daadwerkelijk parkeerdata gaan vrijgeven.

Jan Bert Dijkstra keynote speaker

Op de Nationale Parkeerdag wordt aan Open Parkeerdata volop aandacht besteed.  Jan Bert Dijkstra, programmadirecteur Beter Benutten , licht in zijn plenaire keynote het belang van Open Parkeerdata toe.


Workshop ‘Vrijgeven open Data biedt mogelijkheden’

In een interactieve  workshop die gepland staat in het middagprogramma van de Nationale Parkeerdag, gaan Patrick Duwel (directeur Keypoint Consultancy) en Dennis Hijkoop (interim projectleider Open Parkeerdata) graag met u in gesprek en geven zij uitleg over het project Open Parkeerdata.

De volgende onderwerpen passeren de revue:

  •   Toelichting op het project Open Parkeerdata
  • What’s in it for me? – waarom zou u als gemeente of commerciële exploitant uw parkeerdata vrijgeven en publiceren?
  • ‘Ik geef mijn data niet vrij’ – de weerstand om data vrij te geven is bij sommige partijen aanwezig. Terecht? Of zien we beren op de weg die goed kunnen worden verjaagd?


Succes als iedereen aanhaakt

In het magazine PARKEER24 – nummer 2, staat een uitgebreid interview met Jan Bert Dijkstra waarin hij een oproep doet aan de parkeersector: ‘Dit project kan alleen een succes worden als alle publieke en private partijen daadwerkelijk parkeerdata gaan vrijgeven’. 


17 juni: Nationale Parkeerdag

Meer informatie over de Nationale Parkeerdag vindt u op www.nationaleparkeerdag.nl .

Let op: tot 16 mei kunt u profiteren van de vroegboekkorting.

 

 

 

 

 

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel