Nieuws

MVRDV ontwerpt Manhattan penthouse met autolift

MVRDV is door Young Woo & Associates gevraagd om een 335 vierkante meter penthouse in het exclusieve West Chelsea in New York te ontwerpen. De maisonnette woning met 3 slaapkamers heeft een 24 meter brede gevel met uitzicht over de Hudson Rivier, 62 vierkante meter buitenruimtes en een zogenaamde ‘sky-vault’, een trap die veranderd in galerie, wijnkelder of kluis. Het op de twaalfde en dertiende verdieping gelegen penthouse kan met de auto via een privé-lift worden bereikt.

 

Het penthouse bevindt zich in het negentien verdiepingen tellende gebouw 200 11th Avenue in Manhattan, opgeleverd in 2010 met in totaal 14 woningen dat mede door de locatie in het hippe West Chelsea, de bijzondere uitvoering en de privé-liften zeer in trek is bij Amerikaanse celebrities.

 

'Sky-vault'

Het door MVRDV ontworpen penthouse zal drie slaapkamers en vier badkamers bevatten, een studeerkamer, woon- eetkamer, keuken en een garage. Omdat de twee verdiepingen al via een privé-lift met elkaar verbonden zijn, kon de trap tot een speciale ruimte worden getransformeerd, de ‘sky-vault’: De trap loopt door een ruimte met kasten die aan de bovenkant met een automatisch bedienbaar glazen luik kan worden afgesloten. De ruimte is te gebruiken als kluis, wijnkelder of galerie. Het penthouse wordt met hoogwaardige materialen afgewerkt, zo wordt de garage bijvoorbeeld in hoogglans roestvrij staal uitgevoerd.

 

PH1 wordt op dit moment gerealiseerd en is de eerste oplevering van MVRDV in New York. Eerder nam MVRDV deel aan de wedstrijden voor het Olympisch Dorp en het Eyebeam Media Institute in de Amerikaanse metropool.

Deel dit artikel