Nieuws

'De architect is als een feniks uit de as herrezen'

Stedebouw & Architectuur organiseerde voor de tweede keer een serie Stedebouw & Architectuur Talks tijdens Building Holland. Bekijk hier een selectie, over de 'next architect', een bibliotheek van woningen en biobased bouwen.

Gedurende twee middagen van Building Holland vonden op de Nexus Stage in totaal twaalf presentaties plaats met als rode draad innovaties in de bouw- en ontwerppraktijk. Klik bij onderstaande verslagen door op de links om de Talk te bekijken.
 

Opkomst van de nex architect

De S&A Talks richten zich met name ook op de architectuurpraxis. Dat thema werd donderdag over het voetlicht gebracht door BNA. Nathalie de Vries, voorzitter van BNA, vertelde hoe deze beroepsgroep meegeholpen heeft om een uitweg te vinden uit de crisis. De architect is als een feniks uit de as herrezen. Hoe de nieuwe architecten – BNA heeft het over ‘next architects’ – in de praktijk werken maakte Joost Ector, van Ector Hoogstad Architecten duidelijk. Aan de hand van enkele voorbeelden – veel universiteitsgebouwen – kregen de vele bezoekers – de zaal zat vol – een inkijkje hoe je vandaag de dag als (next) architect succesvol opereert. Bekijk de Talk.
 

Bibliotheek van woningen

Marthijn Pool van space&matter, sloot met zijn presentatie over WeBuildHomes mooi aan op de talks van Ector. Deze next architect ontwikkelde met zijn bureau een bibliotheek van woningen waaruit consumenten een woning kunnen kiezen. Bekijk de Talk.
 

Biobased bouwen - welke hobbels zijn er nog?

De S&A Talks op donderdag kregen een groene kleur. Willem Böttger, Lector Biobased Bouwen aan de Avans Hogeschool in Tilburg-Breda, liet aan de hand van vele voorbeelden van materialen, producten en projecten zien hoe biobased bouwen zich ontwikkelt en welke hobbels nog zijn te nemen. Bekijk de Talk.


Jeroen da Conceição van Nieuwenhuizen, architect, publicist en docent Avans Hogeschool, sloot de editie 2016 van de S&A Talks af met een presentatie over biodynamisch bouwen met daarbij veel aandacht voor architectuur die gebruik maakt biobased materialisering. Bekijk de Talk.

 

Deel dit artikel