Nieuws

Inrichten van parkeergarages en mooie neveneffecten

Een parkeergarage heeft tenminste twee functies. Het levert een excellente parkeervoorziening en, bij voldoende gebruik, zijn de inkomsten hoger dan de uitgaven. Een P-garage heeft ook een onbedoeld en onderbelicht neveneffect. Door het gebrek aan inrichting (meestal een paar betaalautomaten) ontstaat een gesloten geheel en een sinistere sfeer. Parkeerders verlaten de garage daardoor met een slechter, gesloten en sinister gevoel. Zeker voor winkelend publiek is dat een vervelende start.

Maar er gloort hoop aan de horizon. Door een creatieve verfraaiing is dat onbedoelde neveneffect op eenvoudige wijze te beïnvloeden. Een mooi voorbeeld is de parkeergarage Zaailand, centrum Leeuwarden. Daar is een kunstwerk met als thema de Friese taal en er ‘zweven’ mooie grote Friese woorden met de Nederlandse vertaling in de garage.  Het zijn allemaal woorden met een positieve associatie, woorden met een glimlach.


Duidelijke taal

Ook de voetgangers uitgangen zijn groot en duidelijk aangegeven, hiermee is het ook nog eens de P-garage van de duidelijke taal. 
Op deze wijze gaan de inkomsten van de P-garage omhoog want de Zaailand-garage is leuk, ontspannend en informatief. Én de parkeerders verlaten de garage met een glimlach, opgewekter en daardoor met meer koopbereidheid en een beter werkhumeur.


Meer over inrichting parkeergarages

De tweede editie van het magazine PARKEER24 besteedt uitgebreid aandacht aan het onderwerp inrichting. U leest een interview met de kunstenaar Prins over de 'woordenmuur' in parkeergarage Zaailand. Ook Groningen komt uitgebreid aan bod waar in garages met name 'kunst met een stekker' wordt aangeboden. Tevens is er aandacht voor de schoonmaak van garages, een belangrijk maar vaak onderbelicht onderwerp tijdens ontwerp en bouw.

Ontvangt u PARKEER24 nog niet? Klik hier voor informatie over uw lidmaatschap

 


Ingezonden door Drs. Th.J. Prins - theunisjanprins@gmail.comDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel