Nieuws

Overeenkomst nieuwbouw De Steenen Poort te Houten

Afgelopen donderdag ondertekenden de gemeente Houten, Bouwfonds Ontwikkeling, Syntrus Achmea Real Estate & Finance en Roosdom Tijhuis (Rotij Projecten) de ontwikkelovereenkomst voor het nieuwbouwproject De Steenen Poort in Houten.

Tevens werd een intentieovereenkomst getekend met woningbouwvereniging Lekstede voor de afname van diverse woningen ten behoeve van sociale verhuur.

 

Op het voormalige sportpark De Stenen Poort, op loopafstand van het oude dorp Houten, worden in totaal 100 woningen gerealiseerd. De woningen zijn bestemd voor zowel koop als verhuur. In april wordt gestart met de verkoop van de eerste woningen. Naar verwachting kan eind 2014 gestart geworden met de bouw.

Over De Steenen Poort

In De Steenen Poort worden de komende tijd 100 woningen gerealiseerd op de voormalige sportvelden van sportpark De Stenen Poort tussen de woonwijken De Slag en De Poort., op loopafstand van het Oude Dorp in Houten. De kleinschalig ingerichte locatie is opgesplitst in een oostelijk en westelijk deel. Steenen Poort-Oost beslaat een villapark met 40 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen. In deelplan Steenen Poort-West zijn 60 rijwoningen gepland, waarvan een deel bestemd wordt voor sociale verhuur. Er is gekozen voor een parkachtige opzet van de wijk, met een aansprekende en onderscheidende architectuurstijl. De opzet van het plan, de woningtypologieën, het ontwerp en indeling van de woningen zijn mede tot stand gekomen door klantparticipatie. Hierbij zijn geïnteresseerden vroegtijdig betrokken bij het proces en konden zij hun mening geven over de plannen. Ook omwonenden zijn, onder andere via bewonersplatform De Steenen Poort, nauw betrokken bij de ontwikkeling van de plannen. Zij hebben bijvoorbeeld meegedacht over de randvoorwaarden voor de verkaveling.

Kijk voor meer informatie op: www.villaparksteenenpoort.nl.

Deel dit artikel