Nieuws

Grootste fietsenstalling ter wereld genomineerd voor MIPIM Award

De grootste fietsenstalling ter wereld in Utrecht, ontworpen door Ector Hoogstad Architecten, is finalist in de categorie Best Mixed Use Development voor de MIPIM Awards. Het project werd geselecteerd uit een longlist van meer dan 200 inschrijvingen uit 58 verschillende landen.

Het project is het centrum van een stedelijke herontwikkeling die het nieuwe stationsgebied verbindt met het historische centrum van Utrecht. Onder een iconische luifel verwelkomt een verhoogde en gerevitaliseerde openbare ruimte reizigers en bezoekers. Door de logistiek rigoureus te reorganiseren en de aanwezigheid van auto’s terug te dringen, is een ruime groene voetgangersboulevard ontstaan. Nieuwe gebouwen voor gemengd gebruik begeleiden de route. In het midden van de boulevard, onder het verhoogde plein, kondigt een drie verdiepingen tellend fietspark voor meer dan 12.500 fietsen een toekomst van duurzame mobiliteit aan.

 

MIPIM Cannes is 's werelds toonaangevende vastgoedbeurs en vindt dit jaar plaats van 12 tot 15  maart 2019. Naar verwachting zullen ongeveer 23.000 mensen aanwezig zijn tijdens het intensieve vierdaagse MIPIM-programma. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de prestigieuze MIPIM Awards Ceremony, die plaatsvindt op donderdag 14 maart 2018 om 18.30 uur in het Grand Auditorium van het Palais des Festivals, Cannes. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel