Nieuws

Straatparkeren in Amsterdam het duurste ter wereld

Straatparkeren in Amsterdam is met een gemiddelde prijs van 13,18 euro het duurste wereldwijd. Als zowel naar parkeren in garages als op straat wordt gekeken, is New York de duurste stad om te parkeren, met een gemiddeld tarief van 31,52 euro voor twee uur parkeren. Geen enkele Nederlandse stad staat in deze top vijf. Dat blijkt uit de jaarlijkse Global Parking Index van Parkopedia.

In Amsterdam betaal je voor straatparkeren 3 euro meer dan in de Britse hoofdstad Londen, de nummer twee op de lijst. De Global Parking Index van 2019 biedt een update over parkeren op zowel stads- als landsniveau. Het rapport kijkt ook naar 25 belangrijke steden over de hele wereld om inzicht te krijgen in de verdeling van prijzen, parkeerdichtheid en geschatte opbrengst binnen een stad.

Kosten van 2 uur parkeren

Automobilisten betalen voor straatparkeren overal minder dan in een garage. De enige uitzondering is Amsterdam. Daar zijn de off-street parkeertarieven gemiddeld 24 procent goedkoper, mede als gevolg van het beleid van de stad om het centrum autoluw te maken. New York behoudt zijn positie als 's werelds duurste parkeerstad. Daar geldt een gemiddeld tarief, voor zowel on- als off-street, van 31,52 euro voor twee uur parkeren. Duitsland blijft relatief goedkoop qua parkeren. De duurste Duitse stad is München, op plaats 88.

Lees hier meer over de Global Parking IndexDit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel