Nieuws

Austin hoopt op voetbalstadion en muziekarena

Het architectenbureau Bjarke Ingels Group (BIG) heeft de eerste plannen onthuld voor een sportstadion en een muziekarena in de Amerikaanse stad Austin. Als het aan Austin Sports & Entertainment ligt, dan krijgt het huidige entertainmenthart in de stad een flinke oppepper.

Naast een stadion voor voetbal en rugby en een muziekarena voorziet het ontwerp voor het nieuwe East Austin District in werkplekken, vergaderruimten, winkels en medische voorzieningen. Het stadion met 40.000 plekken wordt verbonden met de 15.000 plaatsen tellende muziektempel. In feite wordt East Austin District een losse verzameling gebouwen onder één groot roosterdak.

Gebouwen onder één dak

“Het East Austin District, dat het lokale karakter en de cultuur van Austin omarmt, is één bestemming die bestaat uit vele kleinere gebouwen onder één dak ", aldus Bjarke Ingels, de oprichtende partner van BIG. Hoewel elk gebouw sterk van functie verschilt, zijn ze verenigd door houten interieurs die verwijzen naar de karakteristieke schuren en veranda's van Austin. Acht buitenplaatsen worden verspreid over het hele gebied. Deze worden naar verwachting het hele jaar gebruikt als openbare parken en pleinen, maar ook voor foodtruckfestivalletjes en kleinere concerten.

 

Hoewel BIG's plannen voor East Austin District nog steeds conceptueel zijn, heeft Austin Sports & Entertainment aangedrongen op het werven van de gelden voor het project.

 


Image by BIG-Bjarke Ingels Group

Deel dit artikel