Nieuws

Verkeersbordenfabriek wil minder borden langs de weg

HR Groep heeft donderdag 25 september, tijdens het seminar Durovation, het startschot gegeven voor het beschikbaar stellen van de digitale data welke worden gebruikt voor de projectie in navigatiesystemen. Daarmee voorziet het bedrijf in moderne mobiliteit en begeleidt de transitie van verkeersborden naar in-car-systemen. In de toekomst moet dit leiden tot minder borden langs de weg. Daarnaast moet het bijdragen aan het verminderen van het aantal verkeerslachtoffers.

HR Groep heeft met haar partners alle buitenobjecten in heel Nederland geïnventariseerd en verzamelt in een dataplatform. Deze data biedt informatie over de locatie van het object, de kwaliteit van het object en de huidige kostprijs. Zo weet men exact welke objecten op straat staan en wat de kwaliteit van deze objecten is. Het dataplatform is een belangrijke stap in de transitie van statische en dynamische borden naar in-car-systemen. Met een reëel beeld van wat er buiten staat worden navigatiesystemen gevoed met alle buitenobjecten. Jaarlijks vindt actualisatie plaats.


Jacques Goddijn, algemeen directeur HR Groep, overhandigde tijdens Durovation het “Dataplatform” aan Geert van Wijhe. Namens de NDW (Nationale Databank Wegverkeersgegevens) nam Geert van Wijhe dit in ontvangst. Geert van Wijhe is directeur van de NBD (Nationale Bewegwijzering Dienst). Zowel het NDW als het NBD vallen onder de verantwoording van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu. Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel