Nieuws

Wonen in een parkeergarage

De auto lijkt op z'n retour. Wat doen we met al die lege plekken in parkeergarages? Bouw ze om tot appartementen. Amerikaanse studenten ontwikkelden daarvoor de SCADpad.

 

Lege parkeerplaatsen zijn een last voor steden. Er wordt niks verdiend met de kostbare ruimte in de binnenstad. Dat probleem is in de Verenigde Staten aan de orde. Een derde van de beschikbare ruimte in steden wordt gereserveerd voor parkeren. Maar ook in Nederland dreigen lege parkeerplaatsen een extra last te worden. 

 

Studenten van de Savannah College of Art and Design (SCAD) hebben een methode ontwikkeld om parkeergarages makkelijk bewoonbaar te maken  maken. Met die methode veranderen de studenten een  enkele parkeerplek in een micro-woning waar bij door toepassing van slim ontwerp en techniek het maximum uit de beschikbare ruimte wordt gehaald.

 

Zo kunnen de ramen met behulp van een iPad app veranderd worden in ondoorzichtige luiken en afvalwater wordt gerecycled. Het resultaat bestaat uit fraaie cabines, vooral geschikt voor studenten en andere bewoners die niet al teveel eisen stellen. Een unit, SCADpad genaamd, kost tussen de 40- en 60.000 dollar. Dat is in vergelijking met andere appartementen spotgoedkoop.

 

Bron: Guardian:  Multistorey car park in US transformed into designer micro-apartments

Deel dit artikel