Nieuws

Spectaculair nieuw skatepark geopend in Nieuwegein

Zaterdag 29 juni mocht wijkwethouder Renée Blom het skatepark in de wijk Galecop in Nieuwegein officieel openen. Het skatepark is een initiatief van het wijkoverleg Galecop. Na jaren inzet, sparen van het wijkbudget en een extra gemeentelijke bijdrage uit de kwaliteitsimpuls spelen kon de wens in vervulling gaan. 

Spectaculair nieuw skatepark geopend in Nieuwegein

Open en transparant ontwerp


eibe kreeg als opdracht een skatepark te ontwerpen, dat open en transparant moest zijn met alle wensen voor zowel de beginnende als ervaren fanatieke skater. Samen met een vertegenwoordiging van de skatende jeugd is een keuze gemaakt hoe de skatebaan eruit zou komen te zien. Tijdens de opening waren er skatedocenten van de Utrechtse Skatevereniging aanwezig om demonstraties te geven en de jongeren nieuwe trucs te leren. Verder was er de hele middag een DJ voor de muziek en zorgde stichting Wijkoverleg Galecop voor een drankje en wat lekkers. Als verrassing stelde eibe drie professionele skateboards beschikbaar voor een verloting.  

De reacties op het skatepark zijn erg enthousiast, hij wordt vanaf de eerste dag dan ook al zeer goed bezocht door skaters uit de gehele buurt.Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel