Nieuws

Van betonnen kolos naar oase met gras op p-dak

Parkeergarage de Wolvenhoek in Den Bosch krijgt straks misschien extra dak met een weide van echt gras. De winnaars van de ideeënprijsvraag van het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) willen een extra laag op de parkeergarage zetten met een weide die plaats biedt aan een café-restaurant en wisselend een stadscamping, openluchttheater, kunstmarkt of beeldentuin, meldt www.bd.nl.

Het BAI maakte vrijdag 3 juli tijdens de Nacht van de Architectuur in de Verkadefabriek de winnaars van de ideeënprijsvraag bekend. Arjan van Ruyven en Michiel van Pelt van MMX Architecten in Amsterdam mogen hun plan Wolvenweide uitwerken. Als de gemeente tevreden is, kan het echt worden uitgevoerd.


Extra dak, parkeerplaatsen behouden

Door een extra dak te maken, kost het plan vrijwel geen parkeerplaats. De gemeente had als voorwaarde dat hooguit tien parkeerplaatsen mochten worden opgeofferd. De jury spreekt van een geweldig idee, waarin alles klopt. Volgens de jury is het plan tamelijk goedkoop in aanleg en onderhoud. De prijs levert naast de mogelijke gemeente-opdracht 2.000 euro op.


Over ideeënprijsvraag

Jaarlijks organiseert het Bosch Architectuur Initiatief (BAI) een ideeënprijsvraag. Dit jaar was het dak van parkeergarage ‘De Wolvenhoek’ het onderwerp van studie. In de opdracht stond dat men op zoek is naar creatieve, haalbare en groene initiatieven met een functioneel programma, die zowel beantwoorden aan het idee van meer groen in de stad als aan de mogelijkheid tot meer groene verblijfsplekken in de stad.


Lees hier het originele persbericht op bd.nl

 

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel