Nieuws

Harderwijk: proef met lagere parkeertarieven

Parkeren in en bij de Harderwijkse binnenstad wordt (tijdelijk) goedkoper. De partijen ChristenUnie, CDA, SHA en VVD hebben dat met elkaar afgesproken in het vrijdag gepresenteerde nieuwe coalitieakkoord 2014-2018 'Vernieuwing door verandering'.

De verlaging van de parkeertarieven geldt bij wijze van proef. De nieuwe coalitie denkt dat er een verband is tussen aantallen autobezoekers aan de binnenstad en de hoogte van de parkeertarieven. Al langer wordt er gemopperd over de steeds maar hogere parkeertarieven. Ondernemers in de binnenstad denken dat winkelend publiek om die reden Harderwijk links laat liggen en uitwijkt naar omliggende plaatsen, waar het parkeren vaak gratis is. Of dat inderdaad zo is en wat een proef met lagere parkeertarieven de ondernemers in hun omzet scheelt, zijn vragen die een onderzoek hiernaar moeten uitwijzen. Wanneer de proefperiode met de lagere tarieven start en hoe lang deze duurt, moet nog worden bepaald.


Herijking heffingssysteem

Voor vergunninghouders, zoals de bewoners van de binnenstad, komt ook 'een herijking van het heffingssysteem'. Bij het onderzoek hoe dat eruit moet gaan zien, worden de binnenstadsbewoners actief betrokken, beloven de coalitiepartijen. Tegelijk mag die herijking de gemeente geen inkomsten schelen, zeggen ze. Het onderzoek moet ook duidelijk maken óf er eigenlijk wel een tweede parkeergarage in plan Waterfront moet worden gebouwd. De bouw ervan hangt ook nauw samen met de vraag óf er een nieuw theater aan het water komt.

Bron: Veluws Nieuwsblad

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel