Nieuws

Tottenham Hotspur Stadium moet unieke fanbelevenis worden

Het internationale architectenbureau Populous, gespecialiseerd in sportfaciliteiten, ontwerpt het nieuwe station van de Engelse topclub Tottenham Hotspur. Centraal staat de belevenis van de fans.

Het stadion is flexibel opgezet. In de eerste plaats zal het worden gebruikt voor verenigingsvoetbal, maar ook voor andere grote sport- en entertainmentevenementen en natuurlijk voor de wedstrijden in de premier league en/of internationale wedstrijden zoals de Champions League of Uefa-League. Het interieurontwerp bestaat uit hospitality-gebieden die een ​​reeks flexibele ruimtes creëren. Deze omvatten onder andere specialistisch op maat gemaakte verlichting en een aggregaat van het oude stadion ingebed in gepolijste betonnen vloeren.

Kinderen

In het interieur zijn daarnaast ruimtes ontworpen waarin fans voor en na de wedstrijd nog tijd kunnen doorbrengen. Zo komt er bijvoorbeeld in het noord-westen  een Family Area, met zitplaatsen voor gezinnen en kinderen. De looproute door het stadion herbergt een breed scala aan eet- en drinkgelegenheden, drie bars en een reeks pop-up en merkruimtes, waaronder een winkel voor clubs en een fanzone waar mensen bij elkaar kunnen komen en genieten. Een 65 meter lange ‘Goal Line-Bar’ is hiervoor onmisbaar. Een microbrouwerij met een tapruimte en een groot food-court vervolmaken het gebied.

Deel dit artikel