Nieuws

Seminar Passende Parkeernormen verbindt verschillende werkvelden

De aanmeldingen voor het Seminar Passende Parkeernormen stromen binnen. Wat opvalt is dat uit verschillende werkvelden mensen zich aanmelden. Van gebiedsontwikkelaars tot stedenbouwkundigen, en van architecten tot gemeenteambtenaren.

De volgende sprekers praten jullie bij over het thema parkeren en gebiedsontwikkeling:

Helma Born (programmadirecteur MCD)
Helma Born, dagvoorzitter van het Seminar Passende Parkeernormen, is werkzaam als programmadirecteur bij MCD en als directeur advies bij Procap. “Stedelijke ontwikkeling en mobiliteit zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden, ze hebben elkaar nodig. Toch lijkt die symbiose nog maar sinds kort tot ons door te dringen”, vertelt Born. Dat is ook de reden dat ze enthousiast is over het seminar. “Het is belangrijk dat we de planningen goed op elkaar afstemmen, daar wil ik graag aan bijdragen.”

Daan Zandbelt (rijksadviseur)
“Samenwerken is noodzakelijk”, vertelt Daan Zandbelt die als keynotespreker het seminar Passende Parkeernormen aftrapt. De Rijksadviseur zoomt in op de vraag welk advies hij de overheden nu geeft als het gaat om parkeren bij gebiedsontwikkeling.

Maaike de Wit (vastgoedadvocaat) 
Mobiliteit, en daarmee parkeren, anders inrichten vraagt om lef. Zekerheid loslaten en keuzes durven maken. “Dat is voor veel gemeenten lastig”, weet vastgoedadvocaat Maaike de Wit. “Als je werkt conform de CROW-richtlijnen zit je altijd goed, is de gedachte. De koudwatervrees moet weg. Op zijn Rotterdams: gewoon doen! Het kan, het is beter voor je project, het is de hoogste tijd!”

Giuliano Mingardo (onderzoeker Erasmus Universiteit) 
“Nieuwe oplossingen zoals MaaS zijn geen wondermiddel.” Giuliano Mingardo, senior onderzoeker en werkzaam bij de Erasmus Universiteit, benadrukt dat we moeten oppassen voor te veel wishful-thinking binnen het mobiliteitsvak. Dat licht hij toe in zijn keynote tijdens het seminar Passende Parkeernormen.

Na de keynote sprekers volgt een p
anelgesprek onder leiding van Helma Born, met medewerking van Esther van der Meer (ParkMobile), Hans-Hugo Smit (BPD), Ananda Groag (Reframe) en de keynotesprekers. Lees hier meer informatie over het seminar en meld je aan! Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel