Nieuws

Wat willen leerlingen zelf verbeteren aan schoolgebouw?

Een verstoord binnenklimaat, slechte hygiëne en een niet zo flexibele inrichting: het is helaas de orde van de dag in schoolgebouwen. De leerlingen van basisschool de Spaaihoeve uit Eindhoven, Aventurijn uit Houten en de Verwondering uit Nijmegen gaan zelf kijken wat zij aan hun schoolgebouw willen veranderen.

Elke school levert vier leerlingen die samen op pad gaan om elkaars schoolgebouwen te bezoeken en evalueren. Op maandag 10 december bezoeken zij de schoolgebouwen van de Spaaihoeve en de Verwondering bezoeken. Op dinsdag is het schoolgebouw van de Aventurijn aan de beurt.

Vragenlijst

De leerlingen gaan aan de slag met een vragenlijst en camera's. Ze bekijken dan hoe het gesteld is met de inrichting, leermiddelen en onderwijsruimtes. De uitkomsten van het onderzoek worden gebruikt als input voor nieuwe te bouwen scholen. Bij het beoordelen van de schoolgebouwen is de intentie om op een kritische en eerlijke manier verbeterpunten boven tafel te krijgen en datgene wat leerlingen belangrijk vinden te accentueren. Interessant hierbij is ook hoe kinderen over het algemeen kijken naar schoolgebouwen. Dit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel