Nieuws

Certificering BIM voor BAM Infra

BAM Infra heeft een certificaat ontvangen voor het hoogste niveau van Building Information Modeling (BIM), BIM Level 2. Met de digitale simulatie worden bouwprojecten op 3D-basis ontworpen en gekoppeld aan de daadwerkelijke planning van het project.

De BIM-certificering betekent dat BAM digitaal op een open manier kan samenwerken met de gehele keten, die is betrokken bij bouwprojecten. Dat zijn bijvoorbeeld leveranciers, onderaannemers en klanten.

De voordelen

BIM dient als betrouwbare basis voor het nemen van beslissingen tijdens de levenscyclus van een bouwwerk. De voordelen van deze manier van werken zijn; minder vertragingen, het voorkomen van miscommunicatie in het team, beter management van projectrisico’s en beter inzicht in je cashflow. Van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot aan de sloop van het gebouw.

Spoorbrug Utrecht

Bij het plaatsen van de Spoorbrug bij Utrecht Centraal, afgelopen november, werd al gebruik gemaakt van BIM. Bekijk hier hoe dat er uit zag:

 

Naast het ontwerp in 3D, voegt BAM ook de factoren tijd (4D) en geld (5D) aan de bouwsimulatie toe. Met de factor geld, gekoppeld aan het ontwerp en de planning, krijgt het bedrijf inzicht in de cashflow gedurende de levenscyclus van een project. Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel