Nieuws

Crowdfunding voor scholen; sparen4schoolplein

Sparen4schoolplein is een crowdfunding principe speciaal ontwikkeld voor scholen. FlexiBilo Speeltoestellen en Prokuru sport en spel hebben een speciale web omgeving gerealiseerd, zodat scholen op een speelse, moderne en efficiënte wijze sponsors kunnen werven voor nieuwe speeltoestellen. Daarnaast maken sponsoren en leerlingen kans op gratis kaarten voor Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin!

Sparen4schoolplein

Crowdfunding is een slim alternatief voor de traditionele sponsorloop, rommelmarkt of oud papier actie. Leerlingen van groep 1 t/m 8 kunnen hun ouders, opa’s en oma’s, andere familie, facebook vrienden, buren, kennissen en bedrijven benaderen om de school te helpen aan een beter schoolplein. U kunt de leerlingen/klassen helpen door online speelmunten te kopen. Zo sparen leerlingen/klassen op een veilige en speelse manier speelmunten bijeen voor nieuwe speeltoestellen en verbetering van het schoolplein. Geen leerlingen meer met contant geld langs de weg, maar wel digitaal snel je boodschap en je spaardoel bekend maken bij een grote doelgroep potentiële sponsoren.
 

Digitale omgeving

Elke deelnemende school krijgt zijn eigen website, met herkenbaar: de school, het schoolplein, schoollogo en klassenfoto’s. Op het schoolplein worden afbeeldingen van speeltoestellen geplaatst waarvoor de school wil gaan sparen. Naarmate het spaarbedrag groeit, gaat de (speel)trein rijden en wordt het gewenste speeltoestel meer zichtbaar.
 

Linnaeushof

De klassen voeren gedurende de actieperiode een klassenstrijd. De klas, die de meeste speelmunten spaart, gaat naar Linnaeushof, Europa’s grootste speeltuin.

Ook de sponsoren maken kans op 2x2 toegangskaarten voor Linnaeushof.

Voor meer informatie: info@flexibilo.nlDit artikel komt uit BuitenSpelen

Deel dit artikel