Nieuws

RSHP wint competitie voor uitbreiding vliegveld Taiwan

Het Britse architectenbureau Rogers Stirk Harbour + Partners (RSHP) heeft een competitie gewonnen om een nieuw gebouw bij het Taiwanese Taoyuan International Airport te ontwerpen. Het betreft een compleet ontwerp voor een derde terminal, inclusief transportinfrastructuur en een multifunctioneel gebouw.

Het winnende ontwerp is gebaseerd op het Taiwanese landschap met golvende zeeën, wat wordt gereflecteerd in het plafond en dak van het gebouw. Het interieur is ruim opgezet en moet volgens de architecten een stedelijke kwaliteit hebben, ‘soortgelijk aan een stadcentrum’. “De meest meeslepende eigenschap van het ontwerp is het interieur dat fluctueert en op en neer beweegt,” aldus het persbericht van RSHP.


Het geplande terminal van 640.000 m2 wordt ook wel ‘Tawains nieuwe nationale poort’ genoemd en moet in 2020 klaar zijn. RSHP verzorgt alle ruimtes, van de incheckgates en pleinen tot een multifunctioneel gebouw dat terminals 1 en 2 aan het 3
e terminal verbindt.


Het Taoyuan International Airport is het grootste vliegveld in Taiwan en de op tien na drukste. Zodra het derde terminal klaar is, moet het vliegveld 45 miljoen passagiers per jaar aankunnen. 

Deel dit artikel