Nieuws

Energieneutrale woningen Hoek van Holland geopend

Twee energieneutrale woningen in Hoek van Holland zijn afgelopen week officieel geopend. Het bouwproject is een samenwerking tussen Woningbouwvereniging Hoek van Holland, het Hoogheemraadschap van Delfland, Aspar en de Hoekse Druppies.

Het bijzondere aan dit bouwproject was de snelle realisatie van betaalbare en energieneutrale woningen. De woningen zijn gemaakt in een fabriek, waardoor er minder overlast is voor omwonenden. De bouwmethode is hiermee een goede oplossing voor het bouwen in bestaande wijken en maakt het mogelijk de huur betaalbaar te houden. De woningen zijn gasloos en wekken zelf de energie op voor verwarming, ventilatie, warm water, verlichting én alle elektrische apparaten in huis. 

De woningen zijn van hoogwaardige kwaliteit en beschikken over een warmtepomp, keuken, koeling en badkamer. De woningen zijn nul-op-de-meter en grotendeels circulair. Meer dan 90 procent van de materialen in de woningen kan worden hergebruikt. Indien mogelijk kunnen de woningen worden gedemonteerd en elders weer worden opgebouwd. De woningen zijn in verschillende modellen leverbaar en kunnen binnen vier weken woonklaar zijn. 

Deel dit artikel