Nieuws

NACO co-ontwerpt nieuwe luchthaven Mexico-Stad

NACO, Netherlands Airport Consultants, onderdeel van Royal HaskoningDHV, heeft samen met de architecten Foster + Partners en FR-EE (Fernando Romero Enterprise) het winnende ontwerp gemaakt voor de nieuwe, ‘s werelds meest duurzame, internationale luchthaven in Mexico-Stad.


 

Enrique Peña Nieto, de President van Mexico heeft op 3 september 2014 in Mexico-Stad bekendgemaakt dat het team van architecten Foster + Partners, FR-EE (Fernando Romero Enterprise) en de Nederlandse airportconsultant NACO de internationale ontwerpcompetitie voor de nieuwe luchthaven van Mexico-Stad heeft gewonnen.

 

Design team

Het Haagse NACO, heeft in nauwe samenwerking met het Foster-team in Londen een innovatief en op Mexicaanse symboliek gebaseerd plan gemaakt dat voldoet aan de eisen die de uitdagende locatie in Mexico-Stad stelt. De geheel nieuwe luchthaven zal één van de grootste en meest duurzame van de wereld worden. Het team van ontwerpers en ingenieurs heeft een bijzonder energie-efficiënt gebouw met een oppervlakte van 555.000 vierkante meter ontworpen met een unieke ononderbroken dakconstructie.

 

Megaopdracht

NACO is zeer verheugd om met Foster + Partners en lokale architect FR-EE aan deze prestigieuze megaopdracht te werken. Het bedrijf heeft zeker vier jaar werk aan het project. Kjell Kloosterziel, Directeur Airport Planning & Building Design bij NACO en projectdirecteur: “Wij kijken er naar uit om dit bijzondere ontwerp verder uit te werken. Het zal een voorbeeld worden voor de nieuwe generatie luchthavengebouwen. Het is ook een belangrijke stap in het voortzetten van onze succesvolle relatie met Foster + Partners en het verwerven van meer projecten in Noord- en Zuid-Amerika”.

 

NACO was samen met Foster + Partners eerder succesvol bij het ontwerp en de realisatie van Terminal 3 op Beijing Capital International Airport in China en momenteel voor de luchthaven van Koeweit-Stad.

 

Bekijk ook de video over dit project met o.a. interview Norman Foster

 

Deel dit artikel