Nieuws

Wooncomplex Rhapsody officieel geopend

Amsterdam heeft er een nieuw wooncomplex bij. In Amsterdam Bos en Lommer openden Jeroen van Berkel, stadsbeheerder Gemeente Amsterdam, samen met Paul Oremus wooncomplex Rhapsody.

Het project omvat 239 huurwoningen in het middensegment verdeeld over vijf gebouwen, 196 parkeerplaatsen en een gezamenlijk binnentuin. Het project is een belegging van het CBRE Dutch Residential Fund, waarvan Paul Oremus Country Manager is. In een afzonderlijke ruimte van 400 m2, op de begane grond van het complex, komt huiskamerconcept The Villy: een ontmoetingsplek waar bewoners uit de buurt kunnen eten, drinken en ontspannen.

Oppepper

Rhapsody in west is ontwikkeld vanuit de doelstelling positief bij te dragen aan het gebied, de bewoners in de wijk en het milieu. Het wooncomplex is daarom zeer duurzaam en energiezuinig ontwikkeld en vormt tevens het hart van buurtparticipatie in de wijk. 


Rhapsody ligt in Amsterdam Bos en Lommer, aan de rand van de Kolenkitbuurt. De locatie had lange tijd een belangrijke functie voor de buurt als groene ruimte en ontmoetingsplek voor de wijk, een functie die Rhapsody in de toekomst zal behouden. Samen met kunstenaarscollectief Coscaland is er tijdens de bouw steeds actief samengewerkt met de bewoners.


Met de benoeming van vijf communitymanagers is continuering van gezamenlijke activiteiten en buurtparticipatie gegarandeerd. Het binnenterrein met tuin met tuin en vijvers is vrij toegankelijk en biedt onder meer toegang tot de KolenKitKas waarin activiteiten worden georganiseerd voor de hele wijk. Ook biedt het wooncomplex een logeerhuis voor bezoekende familieleden van bewoners uit de buurt.

Hoge energieprestatie

Rhapsody heeft een zeer goede energieprestatie met een negatieve EPC. Alle gebouwen zijn aangesloten op het stadswarmtenetwerk en de daken vormen samen een immense zonne-energiecollector. In de bodem wordt een vorm van warmte-koudeopslag toegepast. De ronde vormen van de gebouwen dragen bij aan de compactheid van de blokken en buigen het geluid van de ringweg A10 sterk af. De openbaar toegankelijke binnentuin fungeert als spons: bij hevige stortbuien wordt het water in de vijvers en de dikke laag substraat verzameld. 

Deel dit artikel