Nieuws

Rotterdam start proef met flexibel wonen

Om beter te kunnen voorzien in de vraag naar woningen is gemeente Rotterdam gestart met een proef: flexwonen. Dit zijn woningen die voor maximaal 15 jaar worden geplaatst.

Volgens de gemeente kan flexwonen voor een toename van zevenhonderd tot duizend woningen zorgen, verspreid over de stad. Dit moet het makkelijker maken voor spoedzoekers en jongeren om snel een woning te vinden, geeft wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) aan in een persbericht. De eerste tijdelijke woningen komen bij De Kroon in Schiehaven en in Hoogvliet Noord West. De bouw is gepland in 2020.


De gemeente gaat per locatie in de stad bepalen of flexwonen een geschikt concept is. Daarbij wordt gekeken naar doelgroep en het woontype dat daarbij past. Zo is er voor Schiehaven en Hoogvliet gekeken naar een goede bereikbaarheid, voldoende voorzieningen in de omgeving en naar de gebiedsplannen.
 In beide gevallen gaat het om grond van de gemeente en wordt nog gekeken hoeveel tijdelijke woningen er precies geplaatst kunnen worden. Op korte termijn wordt er ook gekeken of het mogelijk is om in Hillegersberg, Hoek van Holland, Feijenoord en Vreewijk tijdelijke woningbouw toe te staan. 

Deel dit artikel