Nieuws

Dit woongebouw in Delft bestaat uit 95 woningen

In Nieuw Delft, aan de rand van het historische centrum, wordt het nieuwbouwplan PoortMeesters gerealiseerd. Het woongebouw bestaat uit 95 woningen. Het grootste deel bestaat uit grondgebonden stadswoningen. Op twee plekken in het complex is ruimte voor compacte en luxe appartementen.

Gebiedsontwikkelaars BPD en Ballast Nedam Development hebben daartoe een overeenkomst gesloten met Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft (OBS). De Spoorzone van Delft wordt getransformeerd tot een nieuw stedelijk gebied: Nieuw Delft. Het nieuwbouwplan PoortMeesters is onderdeel van deze transformatie.

Tuin op eerste verdieping

Woongebouw PoortMeesters ligt vlakbij het historische centrum van Delft en Station Delft, het nieuwe ov-knooppunt voor trein, bus en tram. De architectuur van Vera Yanovshtchinsky Architecten kenmerkt zich door grote poorten met trappen die toegang geven tot een collectieve binnentuin. De tuin ligt op één hoog, boven de privéparkeerplaatsen. Bewoners en passanten kunnen hier rust vinden, midden in de reuring die de stad en het OV-knooppunt te bieden hebben.

 

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in de stadswoningen, appartementen én in de inrichting van de openbare ruimte van dit nieuwbouwproject. Het hele woongebouw wordt gerealiseerd zonder gasaansluitingen. Daarmee sluit PoortMeesters aan bij de actuele nieuwbouwopgave, waar ‘gasloos' bouwen de norm is.

Deel dit artikel