Nieuws

Rijnlandse Architectuurprijs voor stijlvolle Studentenhuisvesting Langebrug

Studentenhuisvesting Langebrug in Leiden van Mecanoo architect Dick van Gameren heeft de Rijnlandse Architectuurprijs (RAP) gewonnen. Zowel de stedenbouwkundige oplossingen en de stijlkeuzes vielen bij de jury in goede aarde. De publieksprijs van de RAP is gewonnen door de parkeergarage onder de Lammermarkt in Leiden van JHK Architecten.

In opdracht van de vereniging voor studentenhuisvesting DUWO maakte Mecanoo in 2016 een ontwerp voor een nieuwe studentenhuisvesting in dit historische gedeelte van Leiden aan de Langebrug, zo schrijft de gemeente Leiden op haar website. Het project past volgens de jury qua schaal en maat perfect in de context. Door de nieuwe stegen, die zijn ontstaan bij het realiseren van het studentenwooncomplex, ontstaan nieuwe routes door de stad. De jury prijst het ontwerp ook vanwege de fijnmazige stedenbouwkundige opzet van het project. 

Bij de uitreiking hebben ook twee bouwwerken een eervolle vermelding gekregen: de Catharinabrug (Dp6 Architecten) en De Woonfabriek (Gaaga Studio for Architecture).

Deel dit artikel