Nieuws

nhow Rotterdam wint 'Best Hotel Design' Award 2014

Een uitzonderlijk design, concept of service van een hotel of horecagelegenheid, dat wordt beloond met de ENTREE Hospitality & Style Award. Dit jaar is de 'Best Hotel Design 2014' op het designhotel nhow Rotterdam gevallen.

In de categorie Best Hotel Design nam nhow Rotterdam het op tegen drie Amsterdamse hotels: Waldorf Astoria, Hotel De Hallen en het Brooklyn Hotel. Tijdens de uitreiking op 1 december 2014 in Studio 21 in Hilversum kwam nhow Rotterdam als winnaar uit de bus en werd het hotel onder andere geprezen om de overweldigende architectuur van het gebouw, dat een essentieel onderdeel van het hoteldesign vormt.

Eerste OMA/Rem Koolhaas hotel ter wereld

nhow Rotterdam opende in januari 2014 haar deuren in het inmiddels wereldberoemde gebouw De Rotterdam, ontworpen door Rem Koolhaas van OMA Architecten. Ook het hotel interieur is door de architecten van OMA ontwopen, wat het nhow hotel het eerste OMA/Rem Koolhaas hotel ter wereld maakt. Het design van nhow typeert zich door de contrasten tussen hoogwaardig afgewerkte materialen zoals spiegels en goudtinten en ruwe materialen als staal en beton. Door de rauwheid van het design wordt de uitstraling van het pand 'typisch Rotterdams' genoemd, iets wat geheel aansluit bij het concept van nhow Rotterdam. 
 

Hotels met een 'wow-factor'

nhow is één van de vier hotelmerken van de NH Hotel Group. Met de opening van het derde nhow hotel ter wereld in de Maasstad, heeft NH Hotel Group een nieuwe generatie onconventionele lifestyle hotels met een ‘wow-factor’ gelanceerd. In de nhow hotels is er altijd wat te beleven en wordt iedere gast verrast en geïnspireerd. nhow Rotterdam onderscheidt zich door de thema’s Kunst & Architectuur op verrassende wijze tot leven te brengen in de hotels. Zo is er een bijzondere rol weggelegd voor lokale creatieven en (inter)nationale kunstenaars, die met hun werk invulling geven aan de nhow ervaring. 
 

Bij de ‘Best Hotel Design’ Award lette de jury op de originaliteit, uitstraling en functionaliteit van het interieurdesign van de genomineerde hotels. Het ging hierbij om zowel de publieke ruimtes als de hotelkamers. Andere genomineerde voor de prijs waren Waldorf Astoria, Hotel De Hallen en het Brooklyn hotel, allen gevestigd in Amsterdam. De jury koos nhow Rotterdam als winnaar, vanwege de overweldigende architectuur van het gebouw, dat leidend was voor de totaalbeleving van het hotel.

Deel dit artikel