Nieuws

Nieuwbouwproject: Renaissance Hotel Amsterdam Schiphol Airport

Mulderblauw architecten heeft in opdracht van International Hotel Capital Partners een ontwerp gemaakt voor een nieuw te bouwen Renaissance Hotel, dat komt te liggen aan de rand van het Amsterdamse Bos en op steenworp afstand van Schiphol. De bouw van het hotel is onlangs van start gegaan. De opening staat gepland voor de zomer van 2018.

Renaissance Hotel is één van de luxere merken van hotelketen Marriott. Het plan voor het nieuwe hotel omvat 250 luxe hotelkamers, een fine dining restaurant, vergaderruimtes, een fitnessruimte die 24 uur per dag geopend is en 150 parkeerplaatsen.

Aan de polderzijde, de entreezijde van het gebouw, heeft het gebouw een hoogte van twee bouwlagen. De hoogte bouwt zich aan de Ringvaart-zijde uit tot zes lagen. De gevel van het hotel bestaat uit een bonte baksteen met veel reliëf, verspringingen en metselwerkverbanden. De ramen van de hotelkamers worden geaccentueerd door een messing zijpaneel. Het gebouw heeft in bepaalde details verbinding met het Amsterdamse Bos. Zo is in het zijpaneel van de ramen een abstract natuurpatroon te zien.


©VAES Visuals

 

©VAES Visuals


In de groene patio, in het hart van het gebouw, bevindt zich het receptiepaviljoen. De aangrenzende gevels zijn voorzien van spiegelend materiaal, waardoor de binnenplaats een open uitstraling krijgt. Meerdere kamers hebben een uitzicht op de binnentuin. 

Deel dit artikel