Nieuws

10 foto's van het nieuwe Lego-huis in Denemarken

Lego-fans kunnen hun hart ophalen: deze week is het Lego-huis in de Deense stad Billund geopend. De cijfers van het speelpaleis zijn duizelingwekkend: over 12.000 vierkante meter zijn zo’n 25 miljoen steentjes verdeeld.

Het ontwerp is gemaakt door de architect Bjarke Ingels van BIG. In het Lego-huis zijn onder andere giraffen, dinosaurussen, kastelen, bomen en robots, natuurlijk gebouwd van de kenmerkende bouwsteentjes. Aangezien Lego ooit het levenslicht zag in Billund, vond het speelbedrijf het stadje de ideale plek voor ‘Home of the brick’.

'Eigen wereld vormgeven'

‘Alle activiteiten in dit huis dragen de Lego-filosofie uit’, vertelt directeur Jesper Vilstrup. Wat je ook doet in het Lego-huis, alles is gebaseerd op spelen en creativiteit.’ Volgens architect Bjarke Ingels is het Lego-huis het lichtend voorbeeld van ‘de eindeloze mogelijkheden met het Lego-steentje’. ‘Kinderen van alle leeftijden worden uitgedaagd om hun eigen wereld vorm te geven.’

 

Het huis is ingedeeld in vier secties met allemaal een eigen kleur. Rood staat voor creativiteit, blauw voor cognitieve vaardigheden, groen voor sociale vaardigheden en geel voor emotionele. Het LEGO House bestaat uit 21 witte blokken en een gekleurd dak. Bovenop het gebouw prijkt een blok dat sprekend lijkt op het klassieke 2x4 Lego-blokje. Naast alle speelruimte is er een restaurant en winkel.

 


Credit: Iwan Baan ©

 


Credit: Iwan Baan ©

Deel dit artikel