Nieuws

Twee nieuwe Q-Park parkeergarages in Amsterdam

Vanaf 3 augustus is Amsterdam twee Q-Park locaties rijker. Onder het nieuwe Wibauthuis van de Hogeschool van Amsterdam wordt de parkeergarage Q-Park Centrum Oost, gelegen aan de Eerste Boerhaavestraat, geopend. Vlak in de buurt wordt de bestaande, besloten parkeergarage Kohnstammhof getransformeerd tot de openbare parkeerfaciliteit Q-Park Weesperplein gelegen aan tweede Boerhaavestraat. Deze locaties beschikken over een wel heel aantrekkelijk dagtarief van 10 euro oftewel het ‘Park & Walk’-tarief.

De locaties zijn respectievelijk Q-Park’s twintigste en eenentwintigste parkeerfaciliteit in de hoofdstad. Q-Park Weesperplein heeft 115 parkeerplaatsen en was alleen toegankelijk voor abonnementhouders. Nu wordt het een openbare parkeergarage waar, net als bij Q-Park Centrum Oost (240 parkeerplaatsen), parkeerders 24 uur per dag, 7 dagen per week terecht kunnen.

 

Startpunten

Vanwege de ligging (in de directe omgeving van de S112) en het gunstige Park & Walk-dagtarief van 10 euro zijn de nieuwe Q-Park parkeergarages prima startpunten voor een voorstelling in Carré, een bezoekje aan het Tropenmuseum of een overnachting in het Amstel Hotel. Comfortabel parkeren om vervolgens eenvoudig naar het centrum van Amsterdam te wandelen.

 

De twee locaties worden uitgerust met de modernste apparatuur. De parkeergarage biedt hierdoor een legio aan betaalmogelijkheden, waaronder alle gangbare betaalpassen en creditcards. Parkeerders kunnen ook gebruik maken van de nieuwe mogelijkheid om met hun betaalpas in- en uit te rijden en te betalen. Dat scheelt de gang langs de betaalautomaat. Wel zo gemakkelijk en snel.

 

Parkeergeld sparen

In beide parkeergarages kunnen klanten ook gebruik maken van de nieuwe Q-Park SmartCard. Deze geeft niet alleen toegang tot vrijwel alle Q-Park parkeerfaciliteiten, maar elke euro parkeergeld wordt eveneens automatisch omgezet in een euro kortingstegoed voor het Spaarprogramma. Naast het ‘sparen van je parkeergeld’ biedt ook de Q-Park SmartCard als voordeel dat er nooit meer langs de betaalautomaat gegaan hoeft te worden. Klanten betalen één keer per maand achteraf hun parkeerkosten. In de toekomst zullen er aan de SmartCard nog meer voordelen worden gekoppeld.

 

Het tarief in beide locaties is 4 euro per uur of een deel daarvan, met een maximaal dagtarief van 10 euro per dag. Voor beide parkeerfaciliteiten zijn diverse voordelige abonnementen en waardekaarten beschikbaar.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel