Nieuws

Provast verhuurt parkeergarage Amstel Tower aan Q-Park

Begin juni hebben Provast en Q-Park een huurovereenkomst voor de openbare parkeergarage bij de Amstel Tower getekend. De 100 meter hoge Amstel Tower is de hoogste hotel- en woontoren binnen de ring van Amsterdam en is direct naast NS station Amsterdam-Amstel gelegen.

Het spectaculaire ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company is zeer duurzaam en biedt, behalve aan de 171 plaatsen tellende parkeergarage, ruimte aan 192 appartementen, een 3-sterren hotel met 186 kamers en een aantal retail/horeca-ruimten. Op het dak van de parkeergarage realiseert de gemeente Amsterdam een nieuw busstation.


“We zijn zeer blij met een solide huurder als Q-Park voor de parkeergarage”, aldus Hans de Jong, partner bij Provast. Mark van Haasteren, algemeen directeur Q-Park Nederland vult aan: “Het project betreft onze twintigste parkeerfaciliteit in Amsterdam. Het sluit naadloos aan bij onze strategie en de wens om de portefeuille uit te breiden met parkeergarages op strategische locaties in de hoofdstad. Binnen de ring A10 zijn er niet zo veel locaties meer waar ontwikkelingen op deze schaal kunnen plaatsvinden. De parkeergarage is uitstekend bereikbaar en ligt bovendien naast de binnenstad.” 


Samen met de naastgelegen Mondriaan-, Breitner- en Rembrandttoren completeert de Amstel Tower de skyline. Door de multifunctionele invulling van het gebouw, verrijkt de Amstel Tower het grotendeels uit kantoorgebouwen bestaande gebied. Hierdoor wordt de omgeving van het Amstelstation herkenbaar als dynamisch stedelijk gebied, met respect voor het monumentale stationsgebouw. De eyecatcher creëert een aangename ontmoetingsplek op ‘maaiveldniveau’ en vormt het startpunt van de ontwikkeling rondom het Amstelstation.


Provast won eind 2013 de door de gemeente uitgeschreven tender voor deze locatie en verkocht eerder dit jaar de woontoren en het hotel aan respectievelijk Vesteda en Bouwinvest. De Jong: “De Amstel Tower is het tweede prestigieuze project in Amsterdam waar we dit jaar met de bouw aanvangen. Over drie weken starten we met de bouw van 180 woningen aan de Fred. Roeskestraat. Eind dit jaar is het dan de beurt aan de Amstel Tower.” De oplevering staat voor eind 2017 gepland.


Met het project is een investeringsniveau van 66 miljoen euro gemoeid.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel