Nieuws

Exploitatie parkeergarage Rijnstraat in Den Haag naar Q-Park

Gisteren hebben Q-Park en PoortCentraal op de PROVADA, officieel het contract getekend voor de exploitatie van de parkeergarage van kantoorgebouw Rijnstraat 8 in Den Haag. Het pand, waar voorheen het ministerie van VROM in gevestigd was, zal na de verbouwing een belangrijk onderdeel uitmaken van de zogenoemde ‘Haagse Loper’, die het Centraal Station met het centrum van Den Haag verbindt.

Vorig jaar gunde het Rijk de opdracht voor de vernieuwing en exploitatie van het gebouw aan PoortCentraal, een consortium bestaande uit BAM, ISS en OMA. Eerder voerde Q-Park al het beheer over de parkeergarage, maar dit wordt in de nieuwe situatie uitgebreid naar een langdurige exploitatieovereenkomst.


De vernieuwing van het 90.000 m2 grote pand wordt in het vierde kwartaal 2016 opgeleverd. In het gebouw worden onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de Immigratie- en Naturalisatiedienst en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers gehuisvest. Daarnaast biedt het plaats aan diverse retail, een internationaal congrescentrum en een vergadercentrum. In ‘de plint’ wordt horeca gevestigd.


Ook de parkeergarage wordt volledig gerenoveerd, waarna deze aan de hoge kwaliteitsstandaarden van Q-Park zal voldoen. Zo worden de verlichting, bestrating en het schilderwerk aangepakt. Er komen speedgates (om snel in en uit te kunnen rijden) en alle betaalapparatuur wordt vernieuwd. De locatie biedt ruimte aan 172 auto’s. In overleg met de opdrachtgever en inspelend op de behoefte uit de omgeving wordt de ruimte verdeeld in openbare parkeergelegenheid, een besloten parkeergedeelte en VIP-parking. Q-Park Rijnstraat zal 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend zijn.Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel