Nieuws

Rosada bouwt nieuwe parkeergarage met Car Parks

Op woensdag 22 april is op de beurs ParkeerVak in ’s-Hertogenbosch de overeenkomst getekend voor een parkeergarage van 900 parkeerplaatsen bij Rosada Fashion Outlet in Roosendaal. Stable International Development B.V. heeft, als gedelegeerd ontwikkelaar namens eigenaresse Resolution Properties, de opdracht voor de parkeergarage gegeven aan Continental Car Parks, een dochterbedrijf van Aan de Stegge Twello en gespecialiseerd in parkeeroplossingen.

Rosada Fashion Outlet fase I werd geopend in 2006. De eerste fase omvatte 15.700 m² aan bruto verhuurbare oppervlakte met ongeveer 85 eenheden op eigen terrein en net erbuiten meer dan 1.600 parkeerplaatsen. Dit jaar wordt gestart met de tweede fase van nog eens ca. 8.000 m² bruto verhuurbare oppervlakte. Het toevoegen van extra oppervlakte als ook het compenseren van de vervallen parkeerplaatsen zorgt voor vraag naar extra parkeerplaatsen. De opening staat gepland voor medio 2016.

 

Bouwteam samenwerking

Na een voorselectieprocedure werd Continental Car Parks geselecteerd op basis van de meest interessante bouwmethode. “De slanke kolommen, monoliet afgewerkte gladde betonvloeren en witte plafonds zorgen voor een zeer aangenaam gevoel in de parkeergarage”, vertelt commercieel directeur van Continental Car Parks Jeroen Drenth. Daar de parkeergarage zowel het eerste als het laatste contactmoment is voor bezoekers was dit naast de kostprijs doorslaggevend voor Rosada.

 

Na de voorselectie werd door het bouwteam het verkeerskundig ontwerp bepaald binnen de door de gemeente opgestelde randvoorwaarden. Dit ontwerp is vervolgens vertaald naar de meest efficiënte materiaalinzet en detaillering. De garage is ontworpen op basis van eenrichtingsverkeer en schuin inparkeren. Daardoor ontstaat er een snelle verkeersontsluiting en kunnen de Rosada aankopen gemakkelijk in de auto’s geladen worden. De gevel is ontworpen door architectenbureau Attika uit Amsterdam. “De zogenoemde Spaanse trappen zorgen, mede door de vele doorzichten, voor een spraakmakende verbinding tussen de parkeergarage en het winkelgebied”, aldus architect Rickerd van der Plas.

 

Ontwerp parkeergarage

Het architectonische ontwerp van de parkeergarage past binnen de totale uitstraling van het gebied van Rosada Fashion Outlet. De uitbreiding van Rosada Fashion Outlet is een ontwikkeling van Resolution Properties en haar gedelegeerd ontwikkelaar Stable International Development B.V. De directievoering van de nieuwbouw wordt verricht door BBC Bouwmanagement uit Etten-Leur. Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel