Nieuws

Hoe Maastricht bereikbaarder wordt

Het samenwerkingsverband Maastricht Bereikbaar heeft zich ten doel gesteld om met slimme verkeersoplossingen de bereikbaarheid, doorstroming en leefbaarheid te vergroten in de Limburgse hoofdstad. Eind 2017 wordt het eerste slimme verkeersregelinstallaties (iVRI) in Maastricht geplaatst.

Door de verkeerslichten slim te maken, kunnen deze in de nabije toekomst communiceren met naderend verkeer. Ook kunnen de VRI’s worden afgesteld op verkeersstromen en verkeersintensiteit, waardoor er per situatie kan worden geanticipeerd. Dit komt voor de weggebruiker ten goede aan de veiligheid, snelheid en duurzaamheid.

 

Het eerste slimme verkeerslicht wordt eind 2017 geplaatst bij het kruispunt Nieuwe Limmerderweg-Hoekerweg door smart mobilitybedrijf Dynniq. De overige iVRI’s worden naar alle waarschijnlijkheid in 2018 geplaatst. “We weten nog niet exact hoeveel we willen plaatsen en waar, maar de intentie is er wel”, licht communicatieadviseur Irene Smeets van Maastricht Bereikbaar toe.

 

De ambitie van Maastricht Bereikbaar om de stad te voorzien van iVRI’s maakt onderdeel uit van het Partnership Talking Traffic. Het Partnership wil in 2017 1268 verkeerslichten in Nederland intelligent maken. De overige 5000 VRI’s moeten de jaren daarop worden vervangen door iVRI’s.Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel