Nieuws

Parkeergarage in Drachten krijgt opknapbeurt

De gemeente Smallingerland geeft de parkeergarage aan het van Knobelsdorffplein een opknapbeurt en richt het busstation in Drachten opnieuw in.

Schoon, energiezuiniger en opnieuw ingedeeld

De parkeergarage vertoont gebreken en kan een opknapbeurt goed gebruiken. Er is betonschade in de aansluiting tussen de verschillende parkeerdekken. Naast de nodige herstelwerkzaamheden wordt de garage ook gereinigd en opnieuw ingericht. Zo wordt de vangrails vervangen door kunststof palen, wordt nieuwe, energiezuinige, verlichting aangebracht en de lift vervangen. Tevens wordt de parkeervakken opnieuw en ruimer ingedeeld.


Busstation en fietsenstalling

De gemeente realiseert ook een tweetal transferia in Drachten. Hierdoor wijzigt  de functie van het busstation in het centrum van Drachten. De overstapfunctie blijft, maar de chauffeurs kunnen straks niet meer in het centrum pauzeren. Bussen die niet rijden worden ook niet meer in het centrum geparkeerd. Hierdoor ontstaat ruimte in het centrum voor een gratis fietsenstalling.  

 

Het opknappen van de parkeergarage start begin 2016. De herinrichting van het busstation wordt  in 2017 uitgevoerd; na de realisatie van de transferia Oost (bij Van der Valk) en Noord (carpoolplek Noorderhogeweg, bij de aansluiting met de Wâldwei).

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel