Nieuws

Veel tevreden gezichten tijdens Parkeerbeheer Congres

Het vierde Parkeerbeheer Congres is achter de rug. Tijdens het goed bezochte congres werden visies, kennis en ervaringen uitgewisseld en de nodige contacten gelegd. Ook volgend jaar zal er een Parkeerbeheer Congres worden georganiseerd.

Er zijn veel visies, kennis en ervaringen uitgewisseld om beleid goed te kunnen vormgeven en parkeerbeheer efficiënt en effectief in de toekomst uit te voeren. “Het congres is prima verlopen”, zegt Mattias Rouw van Arvoo de hoofdsponsor van het congres. “De onderwerpen die zijn aangesneden leven binnen de parkeersector. Keynote spreker Jos van Ommeren had een zeer relevant verhaal met goede praktijkvoorbeelden.”

Het meten van zoekverkeer was een belangrijk onderwerp tijdens de keynote van Van Ommeren. “Hoeveel zoekverkeer is er eigenlijk in een straat op een bepaald tijdstip”, vroeg hij zich af. “Eigenlijk weten we opvallend weinig. Het is namelijk lastig (en daarom duur) om dit te meten. We maken daarom deels gebruik van Amerikaanse onderzoeken, zoals gedaan door Shoup.
 Maar Amerikaanse binnensteden, met lage (straat)parkeerprijzen, zijn niet te vergelijken met die van Nederland.” Toch blijkt dat het meten van zoekverkeer niet zo moeilijk is. “Met een eenvoudige formule kun je dit vrij nauwkeurig meten.” Bekijk de presentatie van Jos van Ommeren om meer te weten over deze formule.


Mattias Rouw tijdens zijn sessie

Sessies

Tijdens de verschillende sessierondes kwamen verschillende onderwerpen naar voren. In een goed gevulde zaal gaf Roland Ferwerda van het Nationaal Kennisinstituut Laadinfrastructuur (NKL) verschillende handvatten om gemeentelijk beleid te bepalen voor het plaatsen van laadinfra. Tegelijktijdig vertelde Hans Schoolderman over de digitaliseringsslag van de gemeente Zwolle. Verschillende aandachtspunten passeerden de revue. “Denk bijvoorbeeld goed aan het privacyprotocol en verwerkingsovereenkomst.”


Roland Ferwerda geeft verschillende handvatten om gemeentelijk beleid te bepalen voor het plaatsen van laadinfra

Mattias Rouw vertelde over de synergie tussen on- en off-street parkeren. “Veel gemeentes zijn bezig met dit vraagstuk. Hoe brengen we de data bij elkaar van on- en off-street zodat alle plaatsen het best worden benut? Daar heb je een privaatpublieke samenwerking nodig”, zei Rouw onder meer. Tijdens de pecha kucha gaven Kwirkey, Argaleo en Toogethr een korte pitch. Daarbij ging het met name om de vraag waarom ze in de bestaande markt gesprongen zijn.
Bekijk hier de korte pitchen van de net gestarte bedrijven. Jelle Draijer sprak over de digitale bereikbaarheid van gemeenten en Maurice Timmermans vertelde bevlogen over het nut en de noodzaak van Europees aanbesteden.

Bekijk hier alle foto’s en presentaties. Graag verwelkomen we je volgend jaar wederom op het Parkeerbeheer Congres.


 

 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel