Nieuws

Loftwoningen op loods in Rotterdam

De gemeente Rotterdam heeft op 24 november Fenixloods I verkocht aan Heijmans. Daardoor kan nu worden gestart met de renovatie van het bestaande deel van Fenixloods I en de nieuwbouw van de woningen, bekend als de Fenixlofts. Medio 2018 moet de bouw klaar zijn. Het project is een belangrijke stap in de transformatie van Katendrecht.

 

Het ontwerp voor Fenixloods I, door Mei architects en planners, bestaat uit de bestaande loods, bestemd voor culturele en creatief commerciële voorzieningen. In de laag tussen de oud- en nieuwbouw en bovenop de loods komen en 212 loftappartementen in de opbouw. Er komt een inpandige (stallings- en openbare) parkeergarage. In dit ontwerp blijven de karakteristieke industriële kenmerken van Fenixloods I behouden.

 

Het woonaanbod bevat 78 huurwoningen en 134 koopwoningen. Bijzonder in de opzet van de koopwoningen is dat kopers allerlei keuzemogelijkheden hebben in de grootte, indeling en afwerking van hun appartement.

 

De begane grond van de loods biedt plaats aan winkels en bedrijven die aansluiten bij het huidige culturele, creatieve en culinaire aanbod van het nabijgelegen Deliplein.

Inmiddels zijn gesprekken met bewoners en ondernemers gestart over de toekomstige herinrichting van de Veerlaan en het openbaar gebied rondom Fenix. Voorjaar 2016 zal het ontwerp worden afgerond.

Deel dit artikel