Nieuws

Blauwe zone omarmd in Breskens

Het plaatsje Breskens in Zeeuws-Vlaanderen kende parkeerproblemen in het centrum. Deze zijn opgelost door het invoeren van een blauwe zone.

De parkeerproblemen in het centrum werden veroorzaakt door lang parkeerders. “Het was soms niet mogelijk om dichtbij de supermarkt te parkeren”, vertelt een woordvoerster van de gemeente Sluis waaronder ook Brenskens valt. “Toeristen parkeerden hun auto in het centrum en gingen vervolgens een dagje naar het strand. Terwijl er buiten het centrum voldoende gratis parkeerplaatsen zijn.”


Proef met blauwe zone

In juli is daarom een proef van start gegaan. Op verschillende plaatsen is een blauwe zone ingevoerd: tussen 9.00 en 18.00 uur mocht er op vertoon van de parkeerschijf maximaal anderhalf uur geparkeerd worden. Mensen die langer willen parkeren worden door het parkeerverwijssysteem naar de parkeerplaatsen  buiten het centrum verwezen. 


Parkeerprobleem opgelost

Op 1 november is de proef met de blauwe zone afgerond. Aansluitend is de proef geëvalueerd door middel van een bewonersavond en een enquête. Daaruit is de conclusie getrokken dat de proef geslaagd is; het parkeerprobleem is opgelost. De gemeente gaat nu alle procedures in gang zetten om de blauwe zone permanent te maken. Naar verwachting is deze procedure in maart 2016 afgerond. 

 


 

 Dit artikel komt uit PARKEER24

Deel dit artikel