Nieuws

Daktuin op parkeergarage DUO

Eén van de grootste daktuinen van Nederland nadert z'n oplevering. De 25.000 vierkante meter grote stadstuin is grotendeels gebouwd op de ondergrondse parkeergarage van het Groninger kantoor van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) en de Belastingdienst. 

Daktuin op parkeergarage DUO

 

Namens opdrachtgever consortium DUO² (een samenwerking van Strukton, Ballast Nedam en John Laing) startte de combinatie Reef Infra - Oranjewoud eind 2012 met de engineering en realisatie van de stadstuin. Architectenbureau Lodewijk Baljon is verantwoordelijk voor het ontwerp van de tuin.

 

Technische uitdagingen


De ontwikkeling van de daktuin kende met de dakconstructie, het drainagesysteem en diverse waterbuffers diverse technische uitdagingen. Omdat er rondom het kantoorgebouw vaak harde wind staat, is er ook goed gekeken naar de juiste beplanting en verankeringen. 

De aanplant is gestart en heeft de eerste forse najaarsstorm goed doorstaan: de windschermen en boomverankeringen blijken de beoogde kwaliteit meer dan waar te maken. De stadstuin wordt begin 2014 geopend.

 

 

Deel dit artikel