Nieuws

Hightech toepassingen in nieuwbouw 3M in Delft

Op woensdag 5 november opent het internationaal technologiebedrijf 3M haar nieuwe hoofdkantoor op het sciencepark Technopolis, op de campus van de Technische Universiteit Delft.

 

Het ronde gebouw is niet alleen een eyecatcher langs de snelweg A13, het herbergt ook alles wat 3M in de Benelux te bieden heeft in het Innovation Experience Center. Hier worden de belangrijkste technologieën geshowd.

 

Bij de bouw en de inrichting van het transparante kenniscentrum zijn tientallen uitvindingen van 3M  toegepast.  Van de decoratieve verlichting tot aan lucht- en waterfilters. Van de telecombekabeling tot de blusinstallatie. Uniek is de Very High Bonding  verlijmingstechnologie waarmee op grote schaal alle glaspanelen in het interieur aan elkaar zijn gelijmd, wat de transparantie van dit unieke hightech gebouw bevordert. Buiten op het parkeerterrein werken de slagbomen op basis van kentekenherkenning, eveneens een innovatie van 3M. Het laboratorium is beveiligd met vingerafdrukcontroles van 3M.

 

Het nieuwe hoofkantoor bewijst dat innovatie de kracht is van 3M. Het pand is een proeftuin van inspiratie, creativiteit en kennisontwikkeling.  De inrichting ervan vormt een stimulans om samen te werken, ideeën uit te wisselen en ingenieuze oplossingen voor klanten te ontwikkelen.

Deel dit artikel