Nieuws

Ovale rotonde maakt het voor Zeeuwse fietsers veiliger

De afgelopen maanden is een ovale rotonde aangelegd bij het Zeeuwse Kruiningen. Deze ovonde vervangt de kruising van de Oude Rijksweg en de Burgemeester Elenbaasstraat. De belangrijkste toegangsweg naar Kruiningen is zo een stuk veiliger. Het is één van de maatregelen die de provincie neemt om wegen veiliger te maken. ‘Elke Zeeuw moet ’s avonds veilig thuis kunnen komen’, zo klinkt het.

Voor de openingen springen gedeputeerde Harry van der Maas en wethouder Jaap Sinke van gemeente Reimerswaal samen op een tandem om een rondje te fietsen over de ovonde. “Deze opening is eigenlijk de afsluiting van de Zeeuwse maand van de verkeersveiligheid”, zegt gedeputeerde Van der Maas. “We hebben allerlei activiteiten gehad, ook met scholen, om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. De aanleg van de ovonde past prima in het rijtje. Het verkeer rijdt nu veel rustiger.”

Veiliger oversteken

De kruising van de Oude Rijksweg en de burgemeester Elenbaasstraat is lang een gevaarlijk kruispunt geweest. Vooral voor fietsers van en naar het NS-station. Auto’s reden er vaak met hoge snelheid voorbij. Om de situatie te verbeteren, is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een ovale rotonde met overzichtelijke fiets- en voetgangersoversteken. Fietsers kunnen nu veiliger de oversteek maken.

Wethouder Sinke blij met het resultaat. “Het was hier onoverzichtelijk en gevaarlijk. Als gemeente zijn we blij dat het zo is opgeknapt. Fijn dat de Provincie oog heeft voor verkeersveiligheid. Het project is bovendien vlotjes en vlekkeloos verlopen. We hebben geen overlast of klachten gehad.”Dit artikel komt uit Verkeer in Beeld

Deel dit artikel