Nieuws

Lancering Armaturenregister

Op de Dag van de Openbare Ruimte is het Armaturenregister gelanceerd. Een online tool die het mogelijk maakt armaturen te selecteren op basis van de gewenste kwalteitsborging.

Het Armaturenregister is ontstaan vanuit de wens van leveranciers om gemeenten te helpen bij het selecteren van armaturen voor openbare verlichting. Nu steeds meer gemeenten overstappen op led zijn er veel nieuwe leveranciers bij gekomen. Voor gemeenten wordt het steeds lastiger het voor hen meest geschikte product te kiezen. Op Armaturenregister.nl worden standaard criteria die specifiek gelden voor de openbare verlichting vastgelegd. Daarnaast worden de armaturen gepubliceerd die aan deze criteria voldoen.


Bestek

De tool leidt tot het vergemakkelijken van keuzes en daardoor versneld invoeren van ledverlichting. Waardoor er ook een bijdrage wordt geleverd aan de energieakkoord doelstellingen 2020 en 2030. Tot slot kan het ook productverbetering en productinnovatie stimuleren. In hun bestek kunnen gemeenten verwijzen naar het Armaturenregister voor de selectie van armaturen die aan de criteria vodoen. Hiermee denkt het team achter de website een stap te zetten naar een kwalitatief hoogwaardig openbaar verlichtingsbestand én de innovatie verder te stimuleren. Het team bestaat uit Arthur Klink, voorzitter van OVLNL en IGOV (Innovatieplatform), Daaf de Kok van Licht en Donker Advies en Jaap Nuesink van Dekra.


Kennissessie op Ruimte en Licht Festival

Momenteel is het register nog niet opengesteld voor gebruik. Op het Ruimte en Licht Festival verzorgt Jaap Nuesink een Kennissessie over het Armaturenregister. Tijdens deze sessie wordt u bijgepraat over de status de armaturenwijzer én leert u wat u er zelf mee kunt in uw dagelijks werk.

 

Kijk hier voor meer informatie over het evenement.Dit artikel komt uit Straatbeeld

Deel dit artikel