Nieuws

Rotterdam krijgt Climate Adaptation Academy

Wereldsteden bereiden zich voor op de gevolgen van klimaatverandering. Daarom richten Rotterdam en C40 de zogenoemde Climate Adaptation Academy op. De academie voorziet steden van trainingen en technische ondersteuning op het gebied van het aanpassen (adaptatie) aan klimaatverandering. Dubai is als eerste aan de beurt. Begin mei volgt de eerste Master Class in Rotterdam.

 

De Climate Adaptation Academy is opgericht om te leren hoe je kunt omgaan met klimaatverandering. Door middel van master classes en gerichte lespakketten leren steden hoe ze de klimaatrisico’s in kaart kunnen brengen en hoe ze een strategie kunnen ontwikkelen om zo de slimste maatregelen te kunnen nemen. Naar verwachting zullen ca. 60 megasteden deelnemen aan de Academy. Van 1 t/m 3 mei 2017 ontvangt de Climate Adaptation Academy in Rotterdam een eerste delegatie uit Dubai.Rotterdam is één van 's werelds meest innovatieve steden op het gebied van adaptatie en waterveiligheid. Wethouder Pex Langenberg (duurzaamheid): “Rotterdam heeft als Delta stad veel expertise opgebouwd op het gebied van watermanagement. We hebben leren leven, bouwen en ontwikkelen mét het water. Onze kennis en innovaties bieden het Rotterdams bedrijfsleven veel kansen, ook internationaal gezien.”

Later dit jaar wordt ook het Centre of Exellence on Climate Adaptation (GCEA) in Nederland opgericht. Beide organisaties zullen elkaar versterken waardoor Nederland zich nog meer op de kaart zal zetten op het gebied van klimaatadaptatie.C40 netwerk


Binnen het C40-netwerk analyseren leiders en bedrijven samen klimaat gerelateerde data. Daarnaast zet het netwerk zich in om op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde doelen te halen. Door intensief samen te werken en krachten te bundelen, hopen de wereldsteden een grote bijdrage te leveren in het tegengaan van klimaatverandering.


Deel dit artikel