Heeft u iets met licht in de openbare ruimte? Kom dan ook op 16 november naar het Openbare Verlichting Congres Ruimte en Licht.

Nieuws

Dit wordt het nieuwe trainingscomplex van Feyenoord

Het definitieve startschot is gegeven voor de bouw van een nieuw trainingscomplex voor het eerste elftal van Feyenoord. Het nieuwe trainingscomplex heeft alle faciliteiten die horen bij een moderne en professionele voetbalclub.

Vandaag ondertekende de Rotterdamse voetbalclub een bouwovereenkomst met het bouwbedrijf Berghege. Het bouwbedrijf uit Oss mag het trainingscomplex bouwen. Het lang gewenste gebouw ten behoeve van het eerste elftal en de technische staf is ontworpen door MoederscheimMoonen Architects.

Vanaf seizoen 2018

Het gepresenteerde gebouw voor het eerste elftal komt in een gebied te staan dat onderdeel uit maakt van het nieuwe Stadionpark; een groot omvattend masterplan waarbij, naast diverse sporten en het nieuwe stadion, ook woningbouw en retail wordt gerealiseerd. Het terrein voor dit specifieke trainingscomplex is binnen het totale plan een relatief besloten terrein waar de staf en de selectie vanaf seizoen 2018 in alle rust en privacy kunnen gaan werken en trainen.

 


Credit: MoederscheimMoonen Architects ©

Afdelingen voor research

In het gebouw zijn allerlei faciliteiten opgenomen die horen bij een voetbalclub in deze tijd. Een groot deel van het gebouw staat in het teken van sportmedische faciliteiten en afdelingen die zich bezighouden met research en de prestaties van spelers. Dit wordt ondersteund door diverse kantoren, een auditorium, horeca, ontspanningsruimtes en natuurlijk de kleedfaciliteiten met diverse wellness-voorzieningen. Rondom het gebouw worden twee voetbalvelden en een aparte keeperszone aangelegd.

Karakter van de club

Het gebouw is ontworpen met het idee van zoveel mogelijk transparantie en interactie tussen velden en gebouw. Richting de naastgelegen Buitendijk is de gevel als een scherm vormgegeven waardoor het gebouw hier een rug creëert. Spelers en staf kunnen zo met optimale geborgenheid en privacy werken. Deze gevel is een scherp vormgegeven schil die in één vorm ook een royaal dakoverstek richting de zuidelijk gelegen velden creëert. Het is opgebouwd uit trapeziumvormige strekmetalen panelen van cortenstaal met verschillende perforatiegraden. Dit creëert een dynamisch patroon met op verschillende plekken scherp vormgegeven raampartijen die zowel in als áchter deze dubbele gevel zitten.

 

Deze gevel- en dakvorm is hét beeldbepalende element van het gebouw en weerspiegelt het karakter van de club. En het kleurt zowaar een beetje als de clubkleur rood. Het gebouw is verankerd op de locatie met een integraal ontworpen buitenruimte en landschapselementen die de architectuur van het gebouw, en de sfeer van de club, ondersteunen.

 


Credit: MoederscheimMoonen Architects ©

Deel dit artikel