Nieuws

8 beelden van het nieuwe stadion van Feyenoord

Het nieuwe stadion van Feyenoord Rotterdam aan de oevers van de Maas moet de blikvanger worden van Rotterdam-Zuid.

In het zogeheten Feyenoord City Masterplan, ontworpen door architectenbureau OMA, is een belangrijke rol weggelegd voor het nieuwe stadion van de Rotterdammer voetbalclub. Het stadion, dat plek biedt aan 63.000 supporters, wordt de kartrekker van de gebiedsontwikkeling Rotterdam-Zuid.

 

In het ontwerp is het nieuwe stadion gesitueerd aan en gedeeltelijk boven de Maas. De nieuwe voetbaltempel zal rechtstreeks gekoppeld worden aan Rotterdam-Zuid via een loopbrug en voldoende openbare ruimte. Sportwinkels, appartementen en een bioscoop moeten het Feyenoord City-plan extra cachet geven.

Appartementen in De Kuip 

Ook voor De Kuip staan ingrijpende plannen op het programma. De huidige thuishaven van Feyenoord wordt omgetoverd tot een atletiekbaan. Dat niet alleen: ook worden er in de bovenste ring 160 appartementen gebouwd. Er zijn zelfs plannen voor een bierbrouwerij in De Kuip, waar echt Feyenoord-bier gebrouwen wordt. Een 800 meter lange boulevard met onder andere hotels en restaurants moet het nieuwe stadion verbinden met De Kuip.

 

Om beide stadions heen wordt een reusachtig park aangelegd. Of de plannen allemaal doorgaan, is afhankelijk van de bereidheid van investeerders om in het Feyenoord City Masterplan te stappen. Wel is duidelijk dat het college van de gemeente Rotterdam positief is over de plannen.

Deel dit artikel